Gheorghiţă despre activităţile care favorizează răspândirea COVID

Autor: Andreea Tobias Postat la 24 august 2021 27 afişări

Activităţile de weekend în general şi cele de pe litoral în special favorizează răspândirea COVID, spune coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă.

Gheorghiţă despre activităţile care favorizează răspândirea COVID

Valeriu Gheorghiţă a declarat, marţi, întrebat care sunt activităţile care favorizează răspândirea virusului, în special a variantei Delta, că oamenii ar trebui să se ferească de zonele supraaglomerate.

Medicul a menţionat spaţiile închise, spaţiile neaerisite, dar a recomandat şi atenţie în cazul contactelor cu persoane care nu fac parte în mod obişnuit din anturaj.

„Persoanele cunoscute ne pot de o falsă senzaţie de siguranţă. Trebuie să ne aducem aminte toate măsurile de prevenţie cu care am fost obişnuiţi în această perioada şi să încercăm să ne protejăm mai bine. În acest fel putem să scădem riscul de a ne îmbolnăvi”, a afirmat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID.

Rugat să dea exemple concrete de activităţi „periculoase”, medicul s-a referit la activităţile de weekend în general, precum cele de pe litoral.

„Nu trebuie să lăsăm garda jos. Varianta Delta începe să se răspândească. Cel mai mare risc este printre persoanele nevaccinate sau cu schema incompletă, cu risc mediu de îmbolnăvire”, a afirmat Gheorghiţă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gheorghiţă,
covid,
răspândire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.