Gheorghiţă: Autorităţile vor să afle câţi medici de familie vor participa la campania de vaccinare

Autor: Petru Mazilu Postat la 23 martie 2021 46 afişări

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, anunţă că a solicitat o statistică a medicilor de familie care vor să participe la campania de vaccinare. Operaţiunea ar putea începe în luna aprilie.

Gheorghiţă: Autorităţile vor să afle câţi medici de familie vor participa la campania de vaccinare

Vaccinările în cabinetele medicilor de familie ar putea începe la finalul lunii aprilie sau chiar mai devreme în funcţie de disponibilitatea acestora. Până la sfârşitul lunii martie medicii trebuie să confirme dacă participă la campania de vaccinare şi ulterior ei vor fi instruiţi de autorităţi.

În cabinete vor fi folosite doar două tipuri de vaccin.

„Ultimul aspect este demararea pregătirii medicilor de familie pentru vaccinare prin cabinetele proprii de medicină de familie unde vom distribui vaccinul de la Johnson and Johnson şi AstraZeneca. Programările la medicul de familie nu vor fi trecute în platformă. Fiecare medic de familie îşi va lua lista de pacienţi pe care o are în arondare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Medicii de familie vor respectă şi ei priorităţile impuse în centrele de vaccinare.

„Cu prioritate, medicul de familie va prelua persoanele în vârstă cu boli cronice din listă astfel încât să putem asigura vaccinarea cât mai rapid. Am şi trimis în cursul zilei de ieri către fiecare direcţie de sănătate publică din fiecare judeţ evaluarea disponibilităţii medicilor din familie”, a precizat Gheorghiţă.

Potrivit statisticii, în prezent pe listele de aşteptare sunt înscrise circa 775.000 de persoane.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.