GFR va depune oferte pentru preluarea companiilor feroviare de marfă din Bulgaria şi Croaţia

Postat la 20 iunie 2013 48 afişări

Grup Feroviar Român (GFR) va depune vineri oferte pentru privatizarea companiilor feroviare de transport marfă din Bulgaria şi Croaţia, cu afaceri cumulate de 250 milioane euro şi un număr total de 10.000 de angajaţi, a declarat agenţiei MEDIAFAX proprietarul companiei, omul de afaceri Gruia Stoica.

GFR va depune oferte pentru preluarea companiilor feroviare de marfă din Bulgaria şi Croaţia

"Depunem vineri oferta pentru privatizarea operatorului naţional feroviar din Bulgaria şi în aceeaşi zi în Croaţia. Este vorba despre companii cu o cifră de afaceri de 90 milioane euro, respectiv 160 milioane euro, fiecare cu câte 5.000 de angajaţi şi cu o flotă de 5.000 de vagoane şi 140 de locomotive în Bulgaria şi 5.900 de vagoane şi 180 de locomotive în Croaţia. Dacă reuşim să câştigăm şi acolo, vom fi operatorul feroviar care acoperă aproape toată Europa de Sud-Est, după ce deja am legat Marea Nordului de Marea Neagră şi de Adriatica şi avem acord de colaborare la graniţa (transfer mărfuri) cu Turcia, deci trimitem mai departe spre Asia", a spus Stoica.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/gfr-va-depune-oferte-pentru-preluarea-companiilor-feroviare-de-marfa-din-bulgaria-si-croatia-10990432
10990432
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.