Gerul ucide mai multi oameni decat gripa noua

Postat la 26 ianuarie 2010 16 afişări

Daca in ultimele zile, numarul deceselor cauzate de A/H1N1 a scazur simtitor, gerul a rapus 31 de persoane intr-o saptamana, iar Romania numara in fiecare zi cel putin inca doua victime.

Alte 35 de cazuri noi de gripa cu virusul A/H1N1 si trei decese au fost inregistrate pana marti, astfel ca numarul total al imbolnavirilor a ajuns la 6.908, dintre care 114 decese, informeaza Ministerul Sanatatii.

Frigul a ucis, in perioada de varf, mai multe persoane, comparativ cu gripa noua, de asemenea, in perioada de varf (n.red. perioada de varf luata in calcul pentru A/H1N1 incepe dinaintea Craciunului si se termina la aproximativ doua saptamani dupa anul nou - perioada in care, zilnic, au fost inregistrate cele mai multe decese cauzate de gripa noua - in timp ce perioada de varf luata in calcul pentru vremea rece este reprezentata de perioada 20 - 26 ianuarie)

Potrivit Mediafax, cele trei decese au survenit la persoane care sufereau de afectiuni cronice, arata Ministerul Educatiei intr-un comunicat de marti. Cazurile noi de gripa A/H1N1 inregistrate in ultimele 24 de ore au fost confirmate in judetele Iasi (15), Buzau, Dambovita, Harghita (cate trei), Borosani (doua), Arad, Cluj, Constanta, Covasna, Giurgiu, Ialomita, Maramures, Mures si Timis (cate un caz).

Pe de alta parte, inca opt persoane au decedat din cauza gerului, in judetele Botosani, Iasi, Alba, Suceava si Neamt, numarul total al victimelor temperaturilor foarte scazute din ultimele sapte zile ajungand la 31, a anuntat, ieri, Ministerul Sanatatii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actualitate,
gripa noua,
frig,
decese
/actualitate/gerul-ucide-mai-multi-oameni-decat-gripa-noua-5448103
5448103
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.