Germania rămâne cel mai important partener comercial al României

Postat la 24 septembrie 2019 159 afişări

Germania rămâne, în prima jumătate a acestui an, partenerul comercial numărul unu al României, cu 23% din totalul exporturilor şi peste 20% din totalul importurilor, potrivit unui comunicat al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România), remis marţi, MEDIAFAX.

Germania rămâne cel mai important partener comercial al României

Importurile din Germania au însumat în această perioadă 8,6 miliarde de euro, cu 2,5% mai mult decât în prima jumătate a anului trecut, iar exporturile 8,1 miliarde de euro, în creştere cu 3,3% faţă de anul precedent.

Volumul schimburilor comerciale între cele două state a însumat astfel 16,7 miliarde de euro. Cele mai importante grupe de produse în cadrul schimburilor comerciale între România şi Germania sunt maşini şi aparate, mijloace şi materiale de transport, metale comune.

„Acest lucru arată că relaţiile economice româno-germane evoluează în continuare pozitiv. Vedem şi pe viitor un potenţial important pentru dezvoltarea acestora şi ne dorim, în calitate de reprezentanţă oficială a economiei germane în România, să susţinem activ această evoluţie”, a spus Sebastian Metz, Director general şi membru în Consiliul Director AHK România.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
partener,
important,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.