Germania, Italia şi Ungaria sunt primele trei surse pentru importurile din România

Postat la 10 aprilie 2016 142 afişări

Principala sursă de importuri pentru România este Germania, de unde se aduc bunuri în valoare de 12,5 mld. euro, respectiv 20% din totalul importurilor de bunuri, mai ales echipamente electrice, turbine şi autovehicule.

Germania, Italia şi Ungaria sunt primele trei surse pentru importurile din România

Locul secund în clasament este ocupat de Italia, din care România importă bunuri (în valoare de 6,9 mld. euro), în special turbine şi motoare, echipamente electrice şi materiale plastice.

De asemenea, Ungaria este pe locul 3 în topul statelor din care România importă cel mai mult (în cuantum de 5 mld. euro), în special echipamente electrice, combustibili şi uleiuri minerale şi produse farmaceutice.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/germania-italia-si-ungaria-sunt-primele-trei-surse-pentru-importurile-din-romania-15229712
15229712
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.