Germania îşi reduce cheltuielile bugetare şi transmite un mesaj de austeritate Europei

Postat la 14 martie 2013 15 afişări

Germania a prezentat planuri de reducere a cheltuielilor şi echilibrare a bugetului, ignorând apeluri ale zonei euro pentru stimularea economiei, înaintea unei reuniuni a liderilor UE unde se va discuta despre creşterea economică.

Germania îşi reduce cheltuielile bugetare şi transmite un mesaj de austeritate Europei

 Bugetul Germaniei pentru 2014, în care cheltuielile sunt reduse cu peste 5 miliarde de euro, la sub 300 de miliarde de euro, reprezintă "un mesaj puternic pentru Europa", a declarat ministrul de Finanţe, Wolfgang Schauble, potrivit Financial Times.

Planul executivului de la Berlin prevede echilibrarea bugetului în 2015, cu un an mai repede decât ar impune limita de îndatorare inclusă în constituţie.

Bugetul Germaniei reprezintă "o consolidare favorabilă creşterii" şi trebuie să demonstreze restului zonei euro că "planificarea bugetară sustenabilă şi creşterea economică nu se exclud reciproc", a spus el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/germania-isi-reduce-cheltuielile-bugetare-si-transmite-un-mesaj-de-austeritate-europei-10666669
10666669
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.