Germania devine prima ţară care interzice practica uciderii puilor de găină de sex masculin

Autor: Gabriel Negreanu Postat la 21 mai 2021 55 afişări

Guvernul federal german a adoptat o lege care interzice uciderea în masă a puilor de sex masculin începând cu 1 ianuarie 2022. Decizia face din Germania prima ţară care interzice uciderea puiilor de sex masculin prin lege.

Germania devine prima ţară care interzice practica uciderii puilor de găină de sex masculin

Uciderea în masă după naştere a puilor masculi va fi interzisă în Germania de la începutul anului viitor, a anunţat joi Bundestag. Guvernul federal a adoptat o lege care interzice metoda tradiţională de creştere a puilor, o practică aspru criticată ca fiind lipsită de etică, relatează DW.

Fermele de pui din întreaga lume sacrifică milioane de pui masculi în mod tradiţional la scurt timp după eclozare, deoarece aceştia nu pot produce ouă şi nu sunt potriviţi pentru producţia de carne, ceea ce înseamnă că creşterea lor nu este viabilă din punct de vedere economic.

Ministrul agriculturii Julia Klöckner, care a fost printre iniţiatorii proiectul de lege, a declarat că nu consideră că uciderea puilor după eclozare „este acceptabilă din punct de vedere etic”.

Curtea administrativă federală din Germania a decis în 2019 că preocupările privind bunăstarea animalelor depăşesc interesele economice ale fermierilor şi a declarat că practica va mai fi permisă doar pentru o perioadă de tranziţie.

Fermierilor germani li se va cere acum să folosească tehnologia pentru a împiedica puii să se nască în primul rând, identificând sexul animalului înainte ca acesta să iasă.

Într-o fază ulterioară a tranziţiei, care va intra în vigoare în 2024, vor fi permise numai metodele utilizate mult mai devreme în procesul de incubaţie, cu scopul de a se asigura că embrionii nu simt dureri. Bundestag-ul a declarat că doreşte să acorde industriei avicole timp să se adapteze la noua situaţie juridică.

Doar în Germania, aproximativ 45 de milioane de pui de sex masculin sunt ucişi în fiecare an într-o practică pe care susţinătorii bunăstării animalelor o numesc „mărunţirea puilor”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
pui,
lege

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.