George Maior: Văd că există un interes politic să plec din funcţie. Nu-mi explic raţiunile

Postat la 04 septembrie 2018 43 afişări

George Maior, ambasadorul României în SUA, a declarat marţi, înainte de a intra la audierile de la Comisia de Control SRI, că există un interes politic pentru a pleca din această funcţie, determinat de raţiuni pe care nu şi le explică.

George Maior: Văd că există un interes politic să plec din funcţie. Nu-mi explic raţiunile

”Respect Comisia şi am răspuns invitaţiei, care are legătură cu activitatea de director, nu cu declaraţii diplomatice sau cu activităţile mele diplomatice.În ceea ce priveşte declaraţia pe care am făcut-o mi-o menţin. Ea este concordantă cu realitatea, cu ceea ce a declarat şi guvernul american. Consider că am spus un adevăr şi consider că am lucrat în interesul naţional.

Nu înţeleg cum poate cineva să afirme că am interferat cumva în politica americană, când este vorba de o persoană privată. Nu am văzut nici cel mai mic gest, atitudine sau declaraţie din partea americană care să confirme acest lucru. Dacă există un interes politic pentru a pleca din această funcţie, şi văd că există, acesta este determinat de raţiuni politice carere trebuie explicate. Eu nu mi le explic, nu are legătură cu diplomaţia şi cu faptul că mi-am făcut datoria în interesul naţional românesc”, a declarat George Maior la intrarea la audieri.

El a mai spus că nu a avut discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis, ci doar cu ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, luni, în timpul căreia a explicat foarte detaliat ”argumentele care reprezintă un punct de vedere valid, românesc”.

Audierea a născut şi scandal în comisia parlamentară. Deputatul USR, Lucian Stanciu-Viziteu, spune că va face plângere împotriva lui Claudiu Manda, pe care îl acuză de încălcarea regulamentului comisiei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.