George Clooney va regiza un film despre scandalul interceptărilor telefonice din Marea Britanie

Autor: Bogdan Enache Postat la 04 septembrie 2014 55 afişări

Actorul George Clooney va regiza un film despre scandalul interceptărilor telefonice ilegale din Marea Britanie, în care au fost implicaţi mai mulţi politicieni şi trustul de presă al lui Rupert Murdoch, a anunţat compania Sony Pictures Entertainment.

Pelicula "Hack Attack" este inspirată din cartea cu acelaşi titlu publicată anul acesta de jurnalistul Nick Davies, în care este vorba despre interceptarea ilegală a căsuţelor vocale ale mai multor vedete, membri ai familiei regale britanice şi victime ale unor infracţiuni de către ziariştii britanici, pentru a obţine informaţii.

"(Proiectul, n.r.) are toate elementele necesare, minciună, corupţie, şantaj, şi implică nivelurile cele mai înalte ale guvernului britanic şi cel mai mare ziar londonez. Iar faptul că totul este adevărat e partea cea mai bună. Nick (Davies, n.r.) este un reporter curajos şi încăpăţânat şi suntem onoraţi să transpunem cartea lui pe peliculă", a spus George Clooney.

Cazul interceptărilor ilegale l-a făcut pe mogulul mass-media Rupert Murdoch să închidă ziarul News of the World în 2011 şi să renunţe la o licitaţie de 12 miliarde de dolari privind trustul de televiziune BSkyB, în urma scandalului public şi politic şi a renunţării companiilor la a-şi mai face publicitate în publicaţiile deţinute de Murdoch.

Persoane importante din conducerea trusturilor de presă britanice au fost arestate, iar scandalul l-a atins şi pe premierul David Cameron, al cărui responsabil de relaţia cu presa Andy Coulson a fost forţat să demisioneze în 2011, după ce s-a aflat că ştia de interceptările ilegale pe când era editor la News of the World.

Filmările pentru noua peliculă vor demara în 2015, potrivit anunţului făcut de compania producătoare.

George Clooney, în vârstă de 53 de ani, va fi şi producător al lungmetrajului, împreună cu Grant Heslow, prin intermediul studioului lor Smokehouse, o companie care a produs şi "Argo", câştigător al premiului Oscar pentru cel mai bun film, în 2012, dar şi "Eroii monumentelor/ The Monuments Men", din 2014.

Clooney, care a câştigat un Oscar şi Globul de Aur, în 2006, pentru cel mai bun actor în rol secundar, cu filmul "Syriana", a fost nominalizat, în acelaşi an, la premiul Oscar pentru cea mai bună regie, pentru filmul "Noapte bună şi noroc!/ Good Night, and Good Luck", despre jurnalistul american faimos din anii 1950 Edward R. Munrrow. Actorul a mai fost nominalizat la premiile Academiei americane la diverse categorii, pentru filmele "Michael Clayton", "Sus, în aer/ Up in the Air", "Descendenţii/ The Descendants" şi "Ziua trădătorilor/ The Ides of March". Actorul este fiul jurnalistului de televiziune Nick Clooney.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/george-clooney-va-regiza-un-film-despre-scandalul-interceptarilor-telefonice-din-marea-britanie-13207140
13207140
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.