Proiect ROF: Strategiile administrative ale CNA vor fi stabilite de un Colegiu Director

Autor: Madalina Cerban Postat la 04 septembrie 2014 28 afişări

Strategiile administrative ale Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) vor fi stabilite, în fiecare lună, de un Colegiu Director, format din membrii Consiliului, directori şi şefii de servicii din această instituţie, potrivit unui proiect al Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al CNA.

Opt membri ai CNA (Viorel Vasile Buda, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea) s-au întrunit, joi, în şedinţă, pentru a discuta un proiect de modificare a actualului Regulament de Organizare şi Funcţionare (ROF) al Consiliului.

În acest sens, CNA a adoptat câteva articole, însă acestea vor intra în vigoare doar dacă proiectul de modificare a actualului ROF, aflat în vigoare, va fi adoptat în integralitatea sa.

Unul dintre articolele adoptate în şedinţa de joi prevede: "Colegiul Director, format din membrii CNA, directori şi şefii de servicii/compartimente stabileşte, lunar, strategiile administrative ale Consiliului".

Dacă va fi adoptat în integralitatea sa acest proiect de modificare a actualului ROF, CNA urmează să realizeze o procedură care să prevadă exact cum îşi va desfăşura activitatea acest Colegiu Director.

Proiectul de modificare a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al CNA cuprinde şi alte articole, care urmează să intre în dezbatere în rândul membrilor Consiliului.

Acestea nu au mai fost discutate în şedinţa de joi a CNA, pentru că aceasta a fost suspendată din lipsa cvorumului (minimum opt membri ai CNA trebuie să fie prezenţi pentru a asigura cvorumul, conform legislaţiei audiovizualului), în condiţiile în care unii membri - preşedintele Laura Georgescu şi Christian Mititelu - participă la cea de-a şasea reuniune a Forumului Central European al Autorităţilor de reglementare din domeniul audiovizual (CERF), care se desfăşoară joi la Bucureşti.

De asemenea, un membru al CNA, Narcisa Iorga, a părăsit şedinţa pentru a merge la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), unde, potrivit unor surse judiciare, procurorii i-au adus la cunoştinţă calitatea de suspect şi acuzaţiile în dosarul privind intervenţiile pentru obţinerea licenţei de către televiziunea Giga TV.

Decizia de modificare a ROF al CNA vine în urma audierii unor membri ai CNA, pe 27 august, în Comisia de Cultură a Senatului.

După audieri, preşedintele Comisiei pentru Cultură din Senat, parlamentarul PSD Georgică Severin, a declarat că instituţia îşi va relua activitatea, iar Laura Georgescu va rămâne în funcţia de preşedinte al CNA.

"Se va constitui o comisie, o subcomisie în cadrul Consiliului, formată din Monica Gubernat, Valentin Jucan şi Lorand Turos, care să se ocupe de o reelaborare, o revizuire a Regulamentului de Ordine şi Funcţionare a CNA, în aşa fel încât în spiritul legii Consiliului Naţional al Audiovizualului, Consiliul să îşi reintre în întreaga sa funcţionare ca întreg, pornind de la ideea că el este format din 11 membri (ai CNA, n.r.) cu drepturi egale", a spus Severin.

De asemenea, preşedintele Comisiei pentru Cultură din Senat a precizat că Laura Georgescu va continua să-şi exercite mandatul, "dar în deplină consonanţă cu Consiliul şi cu hotărârile luate prin vot de CNA".

"Noi, Comisia, ne-am propus să iniţiem acest moment zero. Nu suntem în niciun fel implicaţi în activitatea curentă a Consiliului, ni s-a cerut părerea, am spus că nu este treaba noastră, Consiliul este o autoritate autonomă şi aşa dorim să rămână", a mai spus senatorul PSD.

Întrebată la momentul respectiv de presă dacă a fost de acord cu soluţiile propuse, preşedintele CNA, Laura Georgescu, a precizat: "Da, încercăm să transparentizăm exact drepturile pe care le are Consiliul în integralitatea lui, ca for colegial, de 11 membri (ai CNA, n.r.) cu voturi egale şi lăsând doar obligaţii şi interdicţii pentru fiecare membru luat separat".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CNA,
ROF,
COLEGIU DIRECTOR
/actualitate/proiect-rof-strategiile-administrative-ale-cna-vor-fi-stabilite-de-un-colegiu-director-13207127
13207127
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.