LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Paradoxul pieţei de birouri

Noua generaţie învinge una dintre cele mai influente bănci de pe Wall Street. Goldman Sachs anunţă că juniorii vor începe de la un salariu de 110.000 de dolari după ce noii angajaţi s-a plâns că sunt storşi de muncă

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 02 august 2021 230 afişări

Noua generaţie învinge una dintre cele mai influente bănci de pe Wall Street. Goldman Sachs anunţă că juniorii vor începe de la un salariu de 110.000 de dolari după ce noii angajaţi s-a plâns că sunt storşi de muncă

Goldman Sachs a devenit ultima bancă majoră de investiţii din SUA care creşte salariile tinerilor angajaţi, ca răspuns la plângerile cu privire la burnout realizate de noii recruţi care au fost marcaţi de schimbarea status quo-ului din timpul crizei sanitare, notează Financial Times.

Analiştii aflaţi în primul an vor câştiga acum un salariu de bază de 110.000 de dolari, urmând să crească la 125.000 în al doilea an, conform unor persoane familiare cu situaţia. Cei aflaţi în cercurile imediat următoare vor obţine un pachet salarial de cel puţin 150.000 de dolari.

Decizia subliniază faptul că Goldman va avea unul dintre cele mai generoase salarii de început din industria bancară a Statelor Unite. Datele nu includ bonusurile anuale, care pot depăşi salariile într-un an puternic.

În ultima perioadă, mai mulţi executivi de top din cadrul Goldman au comentat că majorarea salariilor tinerilor angajaţi, care sunt fixe şi nu pot fi uşor reduse, ar genera un „precedent periculos” şi ar urma să atragă tot mai mulţi „mercenari”.

Însă banca a fost forţată în acest sens atât de rivali, cât şi de teama că angajaţii cu potenţial şi-ar îndrepta atenţia asupra grupurilor tech şi de private equity, care oferă salarii asemănătoare şi un echilibru mai bun între viaţă personală şi muncă.

Săptămâna trecută, gigantul bancar Morgan Stanley a anunţat că noii analişti ai companiei vor câştiga 100.000 de dolari pe an, analiştii din anul 2 urmând să obţină anual 105.000 de dolari – de la 85.000 şi, respectiv, 90.000 de dolari.

Mişcările vin după ce JPMorgan Chase, Barclays, Citigroup, Bank of America şi alţii au majorat salariile noilor recruţi cu 15.000-25.000 de dolari pe an.

Şedinţe zilnice, rapoarte interminabile, deadline-uri nerealiste, monitorizarea orei de logare şi delogare din sistem, telefoane în afara programului, ore suplimentare, mail-uri trimise în noapte, stres continuu. Rezultatul? Burnout

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.