GEFCO raportează o cifră de afaceri de 4,2 miliarde de euro

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 29 mai 2017 70 afişări

GEFCO Group, jucător global în logistica industrială şi lider european în industria automobilelor, a generat o cifră de afaceri de 4,2 miliarde de euro în 2016.

GEFCO raportează o cifră de afaceri de 4,2 miliarde de euro

În 2016, cifra de afaceri a grupului GEFCO a depăşit 4,2 miliarde de euro, reprezentând o creştere de 1,3 % faţă de aceeaşi perioadă a anului 2015.

Această creştere este determinată de îmbinarea unei performanţe bune a pieţei auto europene  şi accentul puternic pe care grupul l-a pus pe clienţii strategici.

Indicele EBITDA a crescut la 172,8 milioane de euro, reprezentând o creştere de 32,1% comparativ cu 2015. Această îmbunătăţire semnificativă a profitabilităţii este rezultatul politicii proactive a grupului în scopul de a optimiza achiziţiile şi a continua reducerea costurilor fixe. Acest lucru este în concordanţă cu planul de performanţă iniţiat la mijlocul anului 2014 în favoarea unei mai mari flexibilităţi a costurilor şi a modelului de business "asset-light" (strategia activelor de bază).

Factorii-cheie în această creştere sunt centraţi pe dezvoltări în strategia de business a GEFCO, concentrându-se pe flexibilitatea costurilor şi excelenţa operaţională, precum şi pe o politică de intensificare a investiţiilor. Aceste axe, împreună cu implicarea şi performanţa echipelor comerciale, au întărit poziţia pe care grupul o ocupă în top zece integratori logistici europeni şi poziţia de lider global în logistica vehiculelor finite (FVL).

Cu o reţea internaţională, care acoperă 300 de locaţii, GEFCO oferă soluţii de logistică personalizate pentru a sprijini dezvoltarea clienţilor săi internaţionali.

În 2016, integrarea cu succes a IJS Global, o companie olandeză specializată în Freight Forwarding, a intensificat prezenţa GEFCO la nivel mondial, precum şi oferta sa în cele mai mari zone de Freight Forwarding din lume în China, Asia de Sud şi Australia, pe lângă SUA.

Cumpărarea IJS Global a permis grupului să crească numărul de filiale la 45 şi să ofere clienţilor săi industriali o ofertă logistică globală pe cinci continente. În plus, deoarece compania olandeză este specializată în transportul de produse farmaceutice, high-tech şi aerospaţiale, această achiziţie a accelerat, de asemenea, diversificarea portofoliului clienţilor GEFCO.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.