GE va monta 7 turbine eoliene de 30 mil. $ în Tulcea

Autor: Radu Bostan Postat la 05 februarie 2013 157 afişări

Grupul american General Electric (GE) va livra şapte turbine de 2,5 MW fiecare pentru un parc eolian amplasat în localitatea Cerna din judeţul Tulcea, precum şi serviciile de mentenanţă aferente, printr-un contract în valoare totală de aproape 30 milioane de dolari.

Grupul american General Electric (GE) va livra şapte turbine de 2,5 MW fiecare pentru un parc eolian amplasat în localitatea Cerna din judeţul Tulcea, precum şi serviciile de mentenanţă aferente, printr-un contract în valoare totală de aproape 30 milioane de dolari. Proiectul are o capacitate de 17,5 MW şi va produce energie suficientă pentru a alimenta aproximativ 7.000 de locuinţe. Parcul eolian este deţinut de compania Energie Verde Ventuno SRL, controlată de Movipower SRL (Italia) şi Energia Verde SA (România). GE, unul dintre primii 10 producători de turbine la nivel mondial, a instalat până în prezent 265 de eoliene în parcurile din România, fiecare având o capacitate de 2,5 MW. Cel mai important parc care foloseşte turbine GE este Fântânele - Cogealac, deţinut de grupul ceh CEZ. Cu o capacitate de 600 MW, aproape cât un reactor de la Cernavodă, proiectul este cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GE,
turbine eoliene,
Tulcea,
energie
/actualitate/ge-va-monta-7-turbine-eoliene-de-30-mil-s-in-tulcea-10543959
10543959
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.