Gazprom acuză Ucraina că nu a plătit factura la gaze, de 882 de milioane de dolari, sugerând un eventual nou conflict

Postat la 29 octombrie 2013 44 afişări

Gigantul rus în domeniul gazelor naturale Gazprom a acuzat marţi Ucraina că nu i-a plătit suma de 882 de milioane de dolari, lăsând să planeze astfel ameninţarea unui conflict cu privire la livrarea de gaze, în contextul în care Kievul se pregăteşte să se apropie de UE.

Gazprom acuză Ucraina că nu a plătit factura la gaze, de 882 de milioane de dolari, sugerând un eventual nou conflict

 "Suntem extrem de îngrijoraţi de situaţia actuală a plăţilor gazelor ruseşti de către Ucraina", a declarat Aleksei Miller, preşedintele grupului public rusesc, citat de agenţii ruse.

El a declarat că a fost de acord de acord cu o amânare a plăţii unei facturi în valoare de 882 de milioane de dolari în contul gazelor livrate în august, dar că această amânare a expirat la 1 octombrie. "Situaţia este foarte gravă, deoarece contractul prevede ca în caz de încălcare a condiţiilor de plată să trecem la un sistem de plată în avans", a avertizat el.

Relaţiile tensionate dintre Rusia şi Ucraina au condus în mai multe rânduri, în ultimii ani, la o întrerupere a livrărilor de gaze naturale către această ţară, care este foarte dependentă de ele, în pofida numeroaselor iniţiative vizând identificarea de noi surse de aprovizionare.

Aceste conflicte au perturbat în trecut exporturile de gaze ruseşti către UE, Ucraina fiind principala ţară de tranzit.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/gazprom-acuza-ucraina-ca-nu-a-platit-factura-la-gaze-de-882-de-milioane-de-dolari-sugerand-un-eventual-nou-conflict-11580346
11580346
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.