Garanţii de stat de peste 700 mil. euro pentru credite obţinute de IMM-uri anul trecut

Autor: Razvan Voican Postat la 05 martie 2013 18 afişări

Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM, care administrează inclusiv programul „Prima Casă“, a acordat anul trecut garanţii în valoare de 703 mil. euro, în creştere cu 37% faţă de volumul înregistrat în 2011.

Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM, care administrează inclusiv programul „Prima Casă“, a acordat anul trecut garanţii în valoare de 703 mil. euro, în creştere cu 37% faţă de volumul înregistrat în 2011. Numărul IMM-urilor beneficiare s-a ridicat la circa 11.000, cu 12% mai multe decât în anul precedent. Fondul estimează că anul trecut a susţinut astfel indirect aproximativ 145.000 de locuri de muncă. Chiar dacă anul trecut ponderea creditelor neperformante din sistemul bancar a trecut de 18%, reprezentanţii Fondului afirmă că volumul plăţilor efectuate în baza intrării în default a unor credite garantate a scăzut, susţinând obţinerea unui profit record de 27 mil. lei. Instituţia este controlată de stat prin Ministerul Economiei, are o reţea de 21 de unităţi şi convenţii de colaborare cu aproape 30 de bănci pentru garanţii standard. Pentru creditele pe termen scurt percepe un comision procentual din volumul garanţiei, în timp ce pentru finanţările pe termen lung procentul se aplică la soldul anual al garanţiei. 

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
garantii de stat,
imm
/actualitate/garantii-de-stat-de-peste-700-mil-euro-pentru-credite-obtinute-de-imm-uri-anul-trecut-10638198
10638198
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.