Gândurile lui Cristoiu: Probabil că UE este un cadavru viu/ Fiecare ţară a făcut ce a vrut

Postat la 01 aprilie 2020 415 afişări

Gândurile lui Cristoiu: Probabil că UE este un cadavru viu/ Fiecare ţară a făcut ce a vrut

Ion Cristoiu spune că actuala criză mondială arată de fapt inexistenţa Uniunii Europene, în condiţiile în care fiecare ţară a acţionat după propria capacitate. “Poate că singura soluţie de a rămâne în viaţă este o regândire a UE”, declară jurnalistul în emisiunea “Gândurile lui Cristoiu".

Cel mai recent sondaj Avangarde arată că 74% dintre cei intervievaţi cred că UE putea lua măsuri mai eficiente prin care să prevină extinderea virusului. Acelaşi studiu arată că 22% cred în China ca ţara de la care se aşteaptă ajutor pentru eradicarea pandemiei din România.

Redăm ideile principale:

- Sondajul a evitat întrebarea directă: Credeţi că UE a fost de real ajutor României şi altor ţări? Răspunsurile sunt indirecte pentru o concluzie directă: Este clar că actuala criză mondială are drept principală victimă Uniunea Europeană. Toţi analiştii independenţi, nu numai eu, au tras concluzia că Uniunea Europeană nu a existat.

- Este inadmisibil faptul că într-un moment în care, potrivit normelor europene, spaţiului comun, Spaţiului Schengen, fiecare ţară din UE a făcut ce a vrut, marile puteri s-au dovedit egoiste, şi-au păstrat pentru ele măştile şi instrumentele de testare.

Cititi mai multe pe www.medaifax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cadavru,
uniunea europeana

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.