Gafă de protocol la Palatul Victoria. Premierul Croaţiei a tras-o de mânecă pe Viorica Dăncilă să asculte imnurile de stat

Postat la 19 mai 2018 433 afişări

Premierul Croaţiei Andrej Plenkovic a fost nevoit vineri dimineaţa să-i atragă atenţia Vioricăi Dăncilă să respecte protocolul primirii oficiale de la Palatul Victoria. Grăbită, Dăncilă pornise să treacă în revistă garda de onoare înainte de intonarea imnurilor de stat

Gafă de protocol la Palatul Victoria. Premierul Croaţiei a tras-o de mânecă pe Viorica Dăncilă să asculte imnurile de stat

Premierul Croaţiei, Andrej Plenkovic a ajuns vineri dimineaţa la Palatul Victoria, unde a fost primit cu onoruri militare. Întâlnirea de vineri a fost marcată de greşeală de protocol, premierul român invitându-l pe omologul său croat să treacă în revistă garda de onoare înaintea intonării imnurilor celor două state. Andrej Plenkovic a oprit-o pe Viorica Dăncilă pentru a asculta intonarea imnurilor.

"Vizita oficialului croat are loc în contextul intensificării relaţiilor bilaterale în ultimii ani, precum şi al apartenenţei celor două state la acelaşi Trio al Preşedinţiei Consiliului UE. Scopul principal al întrevederii îl reprezintă consolidarea cooperării la nivel politic şi economic şi identificarea de noi arii de cooperare la nivel sectorial", se arată într-un comunicat al Guvernului remis MEDIAFAX.

Conform sursei citate, vizita prim-ministrului croat se înscrie în dorinţa de consolidare şi diversificare a cooperării ca state partenere în UE şi aliaţi în cadrul NATO pe principalele teme de interes comun ale agendei regionale şi europene.

Vizita prim-ministrului croat, Andrej Plenkovic, a debutat, joi seara, cu un dineu de lucru oferit de premierul Viorica Dăncilă în cinstea înaltului oficial de la Zagreb, la care au fost invitaţi să participe toţi membrii Guvernului de la Bucureşti. Prim-ministrul Croaţiei, Andrej Plenkovic se va întâni şi cu preşedintele Klaus Iohannis. De asemenea, Liviu Dragnea va discuta cu premierul croat la Camera Deputaţilor.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.