Gaddafi a murit în urma rănilor suferite în timpul capturării - ACTUALIZAT

Postat la 20 octombrie 2011 22 afişări

Conform unui luptător anti-Gaddafi, citat de BBC, atunci când a fost capturat, colonelul libian se ascundea într-o groapă şi ţipa: "Nu trageţi, nu trageţi".

Dictatorul libian Muammar Gaddafi a fost capturat joi în oraşul natal Sirt, rănit fiind la ambele picioare şi la cap. Lovit şi împuşcat de rebeli imediat după capturare, fostul lider libian ar fi murit în ambulanţă, în drum spre spitalul din Misrata, iar cadavrul lui a fost depus la morga spitalului. Potrivit CNN, ultimele sale cuvinte, rostite în ambulanţă, ar fi fost întrebări adresate rebelilor - "Cine sunteţi? Ce se întâmplă?".

"Putem anunţa că Muammar Gaddafi a fost ucis de forţele revoluţionare", a declarat Abdel Majid Ghoga, un comandant al Consiliului Naţional de Tranziţie, citat de CNN.

Gaddafi a fost arestat de rebeli în acelaşi timp cu fiul său, Moutassim, cu Mansour Daou, şeful serviciilor de securitate internă, şi Abdallah Senoussi, şeful serviciilor de informaţii libiene. De asemenea, în timpul capturării lui Gaddafi a fost omorât ministrul apărării, Abu Bakr Jader Younes.

În cursul serii, agenţiile de presă au anunţat că la scurt timp după moartea lui Gaddafi au fost ucişi atât Moutassim, cât şi celălalt fiu al său, Seif al-Islam, despre care iniţial se anunţase că a reuşit să fugă din Sirt, oraş căzut în mâinile rebelilor.

Dispariţia lui Gaddafi pune capăt unui regim de 42 de ani în care colonelul a condus Libia. Vestea că dictatorul a căzut a fost întâmpinată cu bucurie în capitala Tripoli, unde mulţimi de oameni s-au strâns în pieţe spre a sărbători sfârşitul dictaturii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Gaddafi,
deces,
razboi,
Libia,
rebeli,
rani,
colonel,
Sirt,
Tripoli
/actualitate/gaddafi-a-murit-in-urma-ranilor-suferite-in-timpul-capturarii-actualizat-8886122
8886122
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.