Fundaţia Valvis donează 20.000 de tablete de Favipiravir şi continuă lupta anti COVID-19

Postat la 17 octombrie 2020 185 afişări

Fundaţia Valvis donează 20.000 de tablete de Favipiravir şi continuă lupta anti COVID-19

Fundaţia VALVIS, prin intermediul omului de afaceri Jean Valvis, creatorul mărcilor AQUA Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, Dorna si LaDorna, continuă să sprijine lupta împotriva virusului SARS-CoV-2 prin donarea a 20.000 de tablete de Favipiravir, către Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Prof. Dr. Matei Balş”.

Favipiravir, cunoscut şi sub denumirea de Avigan, este un medicament antiviral aprobat pentru utilizare clinică în Japonia încă din 2014 şi care a demonstrat eficacitate clinică împotriva bolii provocate de noul coronavirus. Asupra COVID -19 au fost iniţiate numeroase teste cu multe antivirale, printre care şi Favipiravir, dar nu existau date care să le susţină utilizarea. La 17 martie 2020, Centrul Naţional pentru Dezvoltare Biotehnologică (China) a anunţat, în premieră, că medicamentul antiviral pentru gripă Favipiravir (T-705, Avigan) este eficient împotriva COVID – 19. Rezultatele au demonstrat că pacienţii cărora li s-a administrat tratamentul cu Favipiravir au devenit negativi la testarea pentru acest virus într-un timp mai scurt în comparaţie cu pacienţii din grupul de control (în 12 zile). Acest medicament şi-a dovedit eficienţa în tratarea bolnavilor diagnosticaţi cu coronavirus şi este recunoscut şi omologat în China, Rusia, India şi Ungaria. Teste asupra calităţilor teurapeutice ale Favipiravir se fac în SUA, Canada, Italia, Germania şi actualmente există aproximativ 41 de studii în desfăşurare.

Cele  20.000 de tablete de Favipiravir importate cu destinaţia Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof. Dr. Matei Balş vor fi folosite în testele clinice, iar importul lor a fost posibil cu sprijinul Ministerului Sănătăţii si al Agenţiei Naţionale a Medicamentului, care au inclus promt această substanţă activă în protocoale teurapeutice şi în normele legale ale ţării. Demararea proiectului de import şi implementarea lui nu ar fi fost posibilă fără susţinerea totală a domnului Prof. Adrian Streinu-Cercel.

Odată cu intrarea celor 20.000 de tablete în ţară, domnul Profesor a declarat : „Sănătatea trebuie să rămână o prioritate, ca şi parteneriatul de calitate între instituţii medicale de top şi sectorul privat. Aplicăm soluţii inovatoare pentru a reda oamenilor sănătatea, dar şi speranţa că vom trece cu bine prin această pandemie”.    

Anul acesta, guvernul japonez a donat României o cantitate de 12.200 de astfel de tablete.

Încă de la începutul acestei perioade de crize sanitare, prin intermediul societăţilor şi a Fundaţiei VALVIS, Jean Valvis a ales să se implice direct prin toate mijloacele pe care le-a avut la dispoziţie în lupta pentru combaterea acestei pandemiei.

Într-o primă etapă, au fost demarate primele acţiuni umanitare cu un aport financiar de aproximativ 200.000 de euro, care au constat în asigurarea necesarului de apă pentru spitalele din prima linie, donarea a 50.000 de măşti de protecţie, 50.000 de mănuşi şi 50.000 de botoşi pentru personalul medical şi la dotarea cu echipament PCR, în parteneriat cu alte companii locale.

Într-o a doua etapă, Fundaţia VALVIS a decis să achiziţioneze şi să doneze spitalului municipal din Vatra Dornei un echipament super performant pentru detectare calitativă in vitro a anticorpilor SARS-CoV-2, modelul Cobas e411 disk de la compania de prestigiu Roche Diagnostic, cu o capacitate de procesare a 70 teste pe oră. Cu un efort financiar de 100.000 Euro, această donaţie către Spitalul Vatra Dornei permite efectuarea testelor serologice şi detectează prezenţa anticorpilor de tip imunoglobulină G (IgG, anticorp produs de sistemul imunitar în lupta cu noul virus). 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fundatie,
lupta

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei? Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei?

Ajunsă la pragul istoric de un sfert de secol de activitate pe piaţa locală de servicii medicale private, reţeaua de sănătate Regina Maria se pregăteşte să construiască următorii 25 de ani de performanţă pe pilonii ridicaţi prin investiţiile şi inovaţiile implementate până acum. Care au fost cele mai importante borne depăşite? Ce înseamnă performanţa în medicina privată? Cum va arăta piaţa locală de servicii medicale private peste 25 de ani? – sunt câteva dintre întrebările la care ne răspunde Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

vezi continuarea
ZF.ro
Cum să renunţi la jobul din corporaţie şi să dai lovitura în business Cum să renunţi la jobul din corporaţie şi să dai lovitura în business
Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin
Mediafax
Macron va dubla numărul de soldaţi, pentru a asigura protecţia şcolilor şi a lăcaşurilor de cult Macron va dubla numărul de soldaţi, pentru a asigura protecţia şcolilor şi a lăcaşurilor de cult
5 ani de la Colectiv, comemoraţi cu Piedone primar la Sectorul 5
MonitorulApararii
Chiar şi în pandemie, Balcanii de Vest rămân teren de luptă pentru sfere de influenţă Chiar şi în pandemie, Balcanii de Vest rămân teren de luptă pentru sfere de influenţă
VIDEO Mitingul lui Trump întrerupt de un F-16 care a interceptat un avion civil
MonitorulPartidelor
Clotilde Armand, despre prima zi de primar: Fostul primar a uitat să strângă gunoiul după el Clotilde Armand, despre prima zi de primar: Fostul primar a uitat să strângă gunoiul după el
Clotilde Armand a depus jurământul de primar cu formula religioasă „Aşa să îmi ajute Dumnezeu!”
MonitorulSiguranteiCetateanului
Artistul Dan Bittman: "În Suedia, masca e opţională. Noi nu luăm decât lucrurile rele" Artistul Dan Bittman: "În Suedia, masca e opţională. Noi nu luăm decât lucrurile rele"
Simptomele COVID-19 se modifică. Un medic din Iaşi susţine că boala ar putea fi cronică

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.