Fujifilm cumpără Xerox Corp cu 6,1 mld. dolari

Autor: Florin Casota Postat la 01 februarie 2018 138 afişări

Grupul japonez Fujifilm Holdings va cumpăra compania americană Xerox într-o tranzacţie estimată la 6,1 mld. dolari, urmând astfel ca cei doi giganţi, care aveau deja un parteneriat, să-şi integreze operaţiunile pentru a-şi reduce costurile şi a rămâne competitivi în condiţiile unei cereri tot mai scăzute pentru echipamentele de imprimare, scrie agenţia Reuters.

Fujifilm cumpără Xerox Corp cu 6,1 mld. dolari

Tranzacţia a fost făcută publică ieri, anunţul acesteia veniind într-un moment în care Xerox încearcă să găsească noi surse de venit pentru a-şi resuscita businessul afectat de cererea scăzută pentru echipamentele de imprimare. În acelaşi timp, Fujifilm încearcă la rândul său să-şi reinventeze businessul de copiatoare, axându-se mai mult pe soluţiile şi serviciile de gestionare a documentelor.  

Această achiziţie ar crea o companie de 18 miliarde de dolari şi japonezii vor avea control total asupra companiei americane. Reprezentanţii Fujifilm au declarat că în urma acestei achiziţii se vor reduce costurile cu 1,7 miliarde de dolari până în 2022.

În al patrulea trimestru al 2018, Xerox a avut venituri de 2,7 miliarde de dolari, în creştere cu 0,5%. În total, anul trecut compania a avut venituri de 10,3 miliarde de dolari, în scădere cu 4,7% faţă de anul anterior. Profitul operaţional a fost de 12,8%, mai mult cu 0,3% decât în 2016. Pentru 2018, compania se aşteaptă ca veniturile să scadă cu 2-4%, iar profitul operaţional să rămână undeva la 13-14%

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.