FTSE 100 atinge maximele ultimilor trei ani, pe fondul creşterii acţiunilor din minerit şi energie

Autor: Dorin Oancea Postat la 06 ianuarie 2023 42 afişări

Indicele FTSE 100 al Marii Britanii a atins vineri un maxim al ultimilor trei ani, stimulat de acţiunile companiilor miniere şi energetice, notează Reuters.

FTSE 100 atinge maximele ultimilor trei ani, pe fondul creşterii acţiunilor din minerit şi energie

În acelaşi timp, creşterea mai lentă decât estimările a numărului de locuri de muncă din SUA a alimentat speranţele că cea mai mare economie a lumii ar putea fi mai puţin agresivă în ceea ce priveşte creşterea ratelor dobânzilor.

Indicele FTSE 100, axat pe exporturi, a închis în creştere cu 0,9%, în timp ce indicele FTSE 250, axat pe piaţa internă, a încheiat în creştere cu 0,2% până la ora 1645 GMT.

Companiile din minerit şi firmele energetice au crescut între 1,5% şi 3,4%, urmărind preţurile optimiste la cupru, aur şi ţiţei.

Între timp, pieţele globale au fost mai ferme după ce inflaţia salarială a dat semne de răcire în cea mai mare economie a lumii, sporind speranţele că Rezerva Federală nu va menţine ratele mai ridicate, evitând astfel o recesiune profundă.

Creşterea ratelor dobânzilor la nivel global a cântărit anul trecut asupra sentimentului de risc, investitorii fiind îngrijoraţi de o recesiune. Cu toate acestea, indicele FTSE 100 a avut o performanţă superioară celor mai importante din lume, ajutat de creşterile înregistrate de acţiunile legate de materiile prime.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marea britanie,
bursă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.