Frumuseţea locurilor din România atrage din nou atenţia întregii lumi. Ce loc din ţara noastră se află într-un top alături de cele mai frumoase locuri din lume

Postat la 02 august 2022 1416 afişări

Frumuseţea locurilor din România atrage din nou atenţia întregii lumi. Ce loc din ţara noastră se află într-un top alături de cele mai frumoase locuri din lume

Jurnaliştii de la CNN fac o analogie cu Grand Tourul din trecut, care era o călătorie pentru bărbaţii cu un anumit statut, între secolele XVII şi XIX, pentru a le arăta ce are Europa mai bun de oferit după ce aceştia au împlinit 21 de ani. 

Chiar dacă mărirea preţurilor marchează şi ambiţiile călătorilor prezentului - e nevoie de un anumit confort financiar pentru a călători zilele acestea - după o pauză de doi ani, oamenii sunt dornici să descopere noi destinaţii. 

 

Pe lista jurnaliştilor de la CNN se află 17 locuri - unele ultracunoscute, altele pe cale să fie descoperite. Pe această listă se află şi  Munţii Apuseni: „Parte din vestul munţilor Carpaţi din Transilvania, zona Apuseni este ideală pentru o pauză de vară, cu temperaturi scăzute şi cărări neaglomerate prin pământuri antice şi stânci din calcar. Lupi şi urşi bruni împânzesc aceste dealuri, deşi e nevoie de răbdare şi de un ochi vigilent pentru a-i observa. Cei pasionaţi de căţărări pot încerca mai multe trasee amenajate care se întind de-a lungul malului râului din satul Vadu Crişului”. 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.