Frigiderul conectat la internet şi cuptorul comandat de tabletă, la un pas distanţă

Autor: Ioana Mihai Postat la 15 mai 2012 306 afişări

Whirlpool Corporation, producător de electrocasnice mari, a prezentat în cadrul EuroCucina, cel mai mare târg de profil din Europa, conceptul ”Al 6-lea simţ live technology experience”. Această tehnologie oferă posibilitatea de a interacţiona cu electrocasnicele din bucătărie de pe orice tip de terminal, fie smartphone, tabletă sau computer personal, eliminând astfel necesitatea unor ecrane suplimentare.

Inovaţiile tehnologice prezentate în aceste prototipuri vor fi implementate în produse de mass-market până în 2015. Conceptul "Al 6-lea simţ live technology experience" constă în faptul că fiecare produs electrocasnic va fi conectat prin tehnologia Wi-fi la internet, fiind astfel capabil să primească şi să răspundă la semnale de la diverse terminale ale consumatorilor: smartphone-uri, tablete sau PC-uri. Prin intermediul acestor aplicaţii, consumatorii vor putea să-şi acceseze produsele electrocasnice de oriunde. Aceste produse vor putea oferi şi informaţii despre consumul energetic, vor furniza sfaturi şi ponturi pentru o mai bună utilizare a lor şi vor fi dotate cu noi funcţii.

Consumatorii vor putea, de exemplu, să iniţieze funcţia de congelare pentru o combină, în timp ce îşi fac cumpărăturile la supermarket, congelatorul urmând astfel să fie pregătit pentru depozitarea unei anumite cantităţi de alimente. De asemenea, această tehnologie va permite generarea unor mesaje de alertă în cazul în care există o pană de curent în clădire, iar proprietarul echipamentelor electrocasnice este plecat de acasă. Iar o tabletă conectată la un cuptor Glamour cu Al 6-lea Simţ va permite utilizatorului să selecteze reţeta pe care doreşte să o prepare, prin simpla accesare a cărţii de bucate disponibile prin intermediul aplicaţiei. După setarea ingredientelor, a modalităţii de gătire şi a timpului, cuptorul va găti preparatul ales, menţinându-l la cald, dacă este cazul.

"De mai bine de 100 de ani suntem cunoscuţi pentru atenţia acordată soluţiilor inteligente care vin în întâmpinarea nevoilor consumatorilor, aflate într-o continuă schimbare", declară Mioara Bolonzan, director marketing Whirlpool România. "Clienţii Whirlpool au un stil de viaţă activ, iar Al 6-lea simţ live technology experience îi va ajuta să economisească timp, eforturi, resurse, bani prin intermediul interacţiunii dintre aceste aplicaţii", adaugă aceasta.

"Whirlpool intenţionează să adauge noi caracteristici legate de conectivitate gamei sale de electrocasnice, consumatorii nemaifiind nevoiţi să crească numărul de echipamente în casă", a mai adăugat ea.

În calitate de lider al pieţei globale de electrocasnice mari, Whirlpool a dezvoltat, de-a lungul timpului, inovaţii tehnologice care au fost distinse cu zeci de premii internaţionale, printre care premiul Energy Star, care atestă contribuţia la reducerea noxelor generate de consumul casnic şi premiul iF Gold Design pentru revoluţionarele plite iXelium Supreme Design.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tehnologie,
frigider,
,
cuptor,
tableta,
comanda
/actualitate/frigiderul-conectat-la-internet-si-cuptorul-comandat-de-tableta-la-un-pas-distanta-9629166
9629166
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.