Fraudele bancare şi exploatarea copiilor în online - trendurile criminalităţii cibernetice

Postat la 31 octombrie 2017 128 afişări

Atacurile cibernetice, exploatarea copiilor în mediul online şi fraudarea bancomatelor sunt trenduri ale criminalităţii cibernetice regăsite în România, a declarat Virgil Spiridon, director de operaţiuni al Oficiului Consiliului Europei în domeniul criminalităţii informatice (C-PROC).

Fraudele bancare şi exploatarea copiilor în online - trendurile criminalităţii cibernetice

„Malware-urile, atacurile cibernetice, exploatarea copiilor în mediul online şi fraudarea bancomatelor sunt probleme sensibile şi vedem o mulţime de probleme tehnice. Trendurile din România sunt aceleaşi ca în alte ţări din Europa. Încercăm să acordăm asistenţă autorităţilor, să răspundem la nevoile lor şi să dezvoltăm nişte măsuri legislative împreună cu alte ţări pentru a facilita cooperarea internaţională”, a spus Virgil Spiridon, marţi, în cadrul unei întâlniri cu presa.

Directorul de operaţiuni al C-PROC susţine că infractorii cibernetici profită de infrastructura din România pentru a realiza mai multe atacuri.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.