Franţa şi Olanda se opun iniţierii discuţiilor de aderare la UE cu Albania şi Macedonia

Postat la 25 iunie 2018 44 afişări

Franţa şi Olanda se opun iniţierii discuţiilor de aderare la Uniunea Europeană cu Albania şi Macedonia pe fondul temerilor că decizia ar putea amplifica sentimentele antiimigraţie din interiorul Blocului comunitar, au declarat diplomaţi UE, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

Franţa şi Olanda se opun iniţierii discuţiilor de aderare la UE cu Albania şi Macedonia

Albania şi Macedonia, care se bucură de sprijinul majorităţii ţărilor membre şi a Comisiei Europene pentru demararea discuţiilor pentru aderare, speră că, în cadrul unei reuniuni ce va avea loc marţi, la Luxemburg, miniştrii de Externe din statele UE vor conveni în favoarea deschiderii negocierilor.

Totuşi, în luna aprilie, preşedintele francez Emmanuel Macron semnala că nu va putea susţine extinderea UE decât după reformarea Blocului comunitar, iar mai mulţi diplomaţi au indicat că poziţia Parisului nu s-a schimbat.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.