Franta este cea mai slaba veriga in lantul ratingurilor "AAA" din zona euro

Postat la 25 iulie 2011 18 afişări

Rolul presedintelui francez Nicolas Sarkozy in a calma criza din zona euro contribuie la reducerea presiunii asupra propriei tari, confruntata cu probleme latente in privinta indatorarii, inaintea alegerilor prezidentiale de anul urmator, potrivit unei analize Reuters.

Intrucat finantele Frantei sunt cele mai slabe din randul celor sase state cu rating maxim, "AAA", din zona euro, Sarkozy se afla sub presiune pentru a se asigura ca tara nu este exclusa din acest club select, chiar in contextul eforturilor pentru a fi reales in aprilie 2012. Acordul de joi pentru un al doilea pachet de ajutor financiar destinat Greciei, pe care presedintele francez l-a sustinut in mod deosebit, ofera Frantei mai mult spatiu de manevra chiar in perioada in care pietele incepeau sa priveasca mai atent la finantele statului. Inaintea reuniunii, diferenta dintre randamentul cerut de investitori pentru obligatiuni franceze fata de cele germane a crescut de peste doua ori in cateva saptamani, evidentiind indoielile investitorilor ca Franta este sigura financiar, precum restul statelor cu rating "AAA" din zona euro - Austria, Finlanda, Gemania, Luxemburg si Olanda.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
franta,
economie,
rating,
AAA,
zona euro
/actualitate/franta-este-cea-mai-slaba-veriga-in-lantul-ratingurilor-aaa-din-zona-euro-8523415
8523415
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.