Francois Hollande vrea introducerea unei taxe pe tranzacţii financiare şi obligaţiuni comune UE

Postat la 19 martie 2012 11 afişări

Francois Hollande, contracandidatul lui Nicolas Sarkozy la preşedinţia Franţei, promite că va renegocia tratatul fiscal al UE pentru a include o taxă pe tranzacţii financiare şi emiterea de obligaţiuni europene comune pentru finanţarea de investiţii în energie, educaţie şi dezvoltare urbană.

Hollande, candidat din partea partidului socialist, este cotat în sondaje cu prima şansă la alegerile din luna mai. Principala temă a campaniei sale electorale este renegocierea tratatului fiscal semnat în acest an de 25 şefi de stat sau de guvern din UE, singurele exepţii fiind Marea Britanie şi Cehia. De asemenea, Hollande vrea modificarea legislaţiei astfel încât mandatul Băncii Centrale Europene să presupună şi stimularea creşterii economice, nu numai controlarea inflaţiei.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/francois-hollande-vrea-introducerea-unei-taxe-pe-tranzactii-financiare-si-obligatiuni-comune-ue-9412523
9412523
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.