FOTO. Premieră pentru România. Pentru prima dată în istorie, ţara noastră a ajuns pe podiumul Campionatului Mondial de Construcţia Pantofului, cu un nou record stabilit

Postat la 18 mai 2023 104 afişări

FOTO. Premieră pentru România. Pentru prima dată în istorie, ţara noastră a ajuns pe podiumul Campionatului Mondial de Construcţia Pantofului, cu un nou record stabilit

Recent, la Londra, Victor Vulpe a obţinut medalia de argint la „World Championship of Shoemaking 2023”.

Românul a doborât recordul mondial pentru densitatea cusăturii ce prinde talpa.

Pentru România, este a doua participare de acest fel.

Timişoreanul Victor Vulpe a obţinut medalia de argint la „World Championship of Shoemaking 2023” şi a doborât recordul mondial pentru densitatea cusăturii ce prinde talpa. România participă pentru a doua oară în cadrul competiţiei. Concursul poate fi asociat cu Jocurile Olimpice din punct de vedere al notorietăţii sale în lumea încălţămintei de lux.

În ambele momente în care ţara noastră a participat, Victor Vulpe a fost reprezentant. Victor este artist în pedagogia artei şi creează pantofi „bespoke”. Acesta a început să lucreze cu materiale din piele de la vârsta de 25 de ani, iar de vreo 20 de ani produce doar încălţăminte de lux. În vârstă de 49 de ani, bărbatului îi trec pragul personalităţi şi clienţi celebri: de la artişti plastici internaţionali, la oameni de afaceri, milionari, manageri.

Românul a concurat pentru prima dată în 2019. Atunci, nu a reuşit să ajungă pe podium, dar a adus România în vizorul creaţiei. „World Championships of Shoemaking” este o competiţie neobişnuită. Cu câteva luni înainte de jurizare se anunţă tema pantofului care trebuie conceput. Celebra competiţie internaţională adună cei mai mari creatori de pantofi de lux din lume.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
campionat,
campionatul mondial,
constructie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.