Fostul şef al SRI George Maior şi-a lansat o carte despre pericolele "care cu siguranţă vor veni"

Autor: Departamentul Corespondenţi Postat la 25 aprilie 2015 904 afişări

Fostul şef al SRI George Maior şi-a lansat, sâmbătă, la Târgul Gaudeamus, de la Cluj-Napoca, volumul "Incertitudine. Gîndire strategică şi relaţii internaţionale în secolul XXI", în care se referă şi la cum ar trebui să se ferească România de "pericolele care cu siguranţă vor veni".

Potrivit fostului şef al SRI George Maior, cartea lansată la Târgul de Carte Gaudeamus, "Incertitudine. Gîndire strategică şi relaţii internaţionale în secolul XXI", este "o pledoarie pentru gândirea strategică în ceea ce priveşte decizia, în statul român, de care este nevoie de a ne feri de pericolele care cu siguranţă vor veni", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Sunt (pericolele - n.r.) aproape geografic, aproape din punctul de vedere al diverselor ameninţări pe care le vedeţi în lume, inclusiv cele de natură teroristă. Dacă vrem să apărăm această ţară trebuie să avem şi un aparat conceptual puternic. Pârghiile sunt instituţii puternice, personalităţi care sunt în stare să ia decizii curajoase în momente critice", a declarat George Maior, după lansarea cărţii.

Maior a precizat că instituţiile statului s-au maturizat în ultimii 10 ani şi reuşesc să "îşi menţină neutralitatea" şi să "continue politicile strategice ale statului român".

"Ne lipseşte o uşoară maturizare a sistemului acestor instituţii, diplomaţie mai activă în cadrul UE şi oamenii mai bine pregătiţi uneori pentru a face faţă responsabilităţii. În sens chiar cultural şi intelectual", a mai spus George Maior.

La lansarea cărţii fostului şef al SRI au participat sociologul Vasile Dâncu, care a scris şi prefaţa volumului, rectorul Universităţii "Babeş-Bolyai", Ioan Aurel Pop, dar au fost prezenţi şi primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, deputatul PSD Aurelia Cristea şi mai mulţi oameni de afaceri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MAIOR,
CARTE,
/actualitate/fostul-sef-al-sri-george-maior-si-a-lansat-o-carte-despre-pericolele-care-cu-siguranta-vor-veni-14156037
14156037
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.