Fostul şef al ISC este cercetat de DNA pentru favorizarea infractorului, după ce a decis retragerea instituţiei din procesul Trofeul Calităţii

Postat la 25 mai 2012 16 afişări

Fostul şef al ISC Adrian Balaban-Grăjdan este cercetat de procurorii DNA pentru favorizarea infractorului, după ce a trimis instanţei supreme adresa privind retragerea instituţiei din procesul "Trofeul calităţii", la o zi după ce a fost învestit în funcţie, fără să aibă avizele necesare.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au audiat, joi, pe Constantin Adrian Balaban-Grăjdan şi i-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, respectiv de favorizare a infractorului. După mai bine de opt ore de audieri, Grăjdan a fost lăsat să plece, el fiind cercetat în libertate în acest dosar.

Potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale întocmite de procurori, în 22 mai, Constantin-Adrian Balaban Grăjdan, cu încălcarea dispoziţiilor legale şi a procedurilor interne privind circuitul documentelor şi fără a avea avizul vreunei direcţii din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC), a întocmit, a semnat şi a transmis la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o adresă potrivit căreia renunţă, în numele instituţiei, la pretenţiile civile în dosarul "Trofeul calităţii", se arată într-un comunicat de vineri al DNA.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nastase,
dosar,
audiere,
isc,
procurori,
dna,
grajdan
/actualitate/fostul-sef-al-isc-este-cercetat-de-dna-pentru-favorizarea-infractorului-dupa-ce-a-decis-retragerea-institutiei-din-procesul-trofeul-calitatii-9669456
9669456
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.