Fostul primar al oraşului american Detroit a fost condamnat pentru corupţie

Autor: Ioana Nita Postat la 13 martie 2013 12 afişări

Kwame Kilpatrick, fostul primar al oraşului Detroit, centrul industriei auto americane, dar acum aflat în pragul falimentului, a fost condamnat de către autorităţi pentru corupţie ajunsă la nivelul de „afacere“ în timpul celor şapte ani de mandat, scrie agenţia Thomson Reuters.

Fostul primar al oraşului american Detroit a fost condamnat pentru corupţie

Kwame Kilpatrick, fostul primar al oraşului Detroit, centrul industriei auto americane, dar acum aflat în pragul falimentului, a fost condamnat de către autorităţi pentru corupţie ajunsă la nivelul de „afacere“ în timpul celor şapte ani de mandat, scrie agenţia Thomson Reuters. Procurorii americani l-au acuzat pe Kilpatrick că a cerut bani de la oamenii de afaceri care au vrut să îşi păstreze contractele cu primăria oraşului, transformând biroul de primar în sediul afacerilor personale din anul 2001 până în 2008, când a demisionat. Fostul primar ar putea primi o pedeapsă cu închisoarea de până la 20 de ani pentru că a acordat contracte ale primăriei în valoare de peste 83 milioane dolari prietenului său Bobby Ferguson, un contractor al primăriei care a împărţit banii cu Kilpatrick.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fostul-primar-al-orasului-american-detroit-a-fost-condamnat-pentru-coruptie-10663817
10663817
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.