Fostul preşedinte al SUA Jimmy Carter: Administraţia Obama a aşteptat "prea mult" înainte de a interveni contra grupului SI

Autor: Mihai Draghici Postat la 09 octombrie 2014 39 afişări

Administraţia Barack Obama a aşteptat "prea mult" înainte de a interveni împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic în Irak şi Siria (SIIS), consideră fostul preşedinte Jimmy Carter, citat de CNN.

"În primul rând, cred că am aşteptat prea mult. Am lăsat grupul terorist Stat Islamic să acumuleze fonduri, capacităţi militare şi putere pe teritoriul Siriei", a declarat Carter într-un interviu acordat publicaţiei Fort Worth Star-Telegram.

"Ulterior, grupul terorist s-a mutat în Irak, comunităţiile sunnite irakiene nu au opus rezidenţă, iar aproximativ o treime din teritoriul irakian a fost abandonat", explică Jimmy Carter.

O coaliţie internaţională condusă de Statele Unite efectuează raiduri aeriene în Siria şi Irak, vizând poziţii militare ale grupului terorist Stat Islamic.

"Ar trebui trimişi oameni pe teren pentru ghidarea rachetelor şi pentru a fi siguri că sunt atinse ţintele corecte. Apoi, trebuie găsit cineva care să se mobilizeze pentru a lupta pe teren cu membrii grupului terorist", a subliniat Carter.

"Politicilor Administraţiei Barack Obama le lipsesc acţiunile pozitive. Atitudinea este oscilantă", a subliniat Carter.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
OABA,
TERORISM
/actualitate/fostul-presedinte-al-sua-jimmy-carter-administratia-obama-a-asteptat-prea-mult-inainte-de-a-interveni-contra-grupului-si-13374114
13374114
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.