Tensiuni între Rusia şi Bulgaria din cauza intenţiei Sofiei de a cumpăra avioane militare F-15

Autor: Mihai Draghici Postat la 08 octombrie 2014 157 afişări

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, acuză Bulgaria de "trădare" după decizia Sofiei de a cumpăra avioane de vânătoare de tip F-15, Ministerul bulgar de Externe catalogând declaraţiile "total inacceptabile", conform Sofia Globe.

Premierul Gheorghi Bliznaşki a anunţat că Bulgaria nu va mai utiliza avioane militare de fabricaţie rusă, iar ministrul Apărării, Velizar Şalamanov, a subliniat că industria militară bulgară trebuie să fie independentă de Rusia.

După ce Sofia a sugerat că ar putea achiziţiona avioane de vânătoare de tip F-15, vicepremierul rus, Dmitri Rogozion, a transmis prin Twitter: "Cineva numit Şalamanov l-a convins pe premierul Bliznaşki să trădeze încă o dată Rusia în favoarea unor avioane de tip F-15 aflate în uz".

Ministerul de Externe de la Sofia a catalogat drept "total inacceptabile" afirmaţiile lui Dmitri Rogozin.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
BULGARIA,
sofia,
militar,
avioane
/actualitate/tensiuni-intre-rusia-si-bulgaria-din-cauza-intentiei-sofiei-de-a-cumpara-avioane-militare-f-15-13372466
13372466
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.