Fostul preot Cristian Pomohaci, acuzat că a încercat să corupă sexual un adolescent, a fost invitat la un festival din Timiş dedicat tinerilor. Consiliul Judeţean a anunţat ulterior că îi retrage participarea

Autor: Andreea Tobias Postat la 25 februarie 2023 58 afişări

Fostul preot Cristian Pomohaci, acuzat că a încercat să corupă sexual un adolescent, a fost invitat la un festival din Timiş dedicat tinerilor. Consiliul Judeţean a anunţat ulterior că îi retrage participarea

Consiliul Judeţean Timiş retrage artistul Cristian Pomohaci din cadrul Festivalului - Concurs „Gelu Stan” 2023.

„Instituţia judeţeană nu se implică în selectarea artiştilor care participă la evenimentele instituţiilor de cultură subordonate, însă, în mod excepţional, prezenţa controversată a artistului Cristian Pomohaci pe afişul evenimentului şi invitaţia de a lua parte la Festivalul Concurs <Gelu Stan> 2023 a fost analizată cu atenţie şi s-a hotărât înlăturarea oricărei asocieri cu reputaţia artistului menţionat mai sus”, au informat sâmbătă reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş.

Cea de-a 5-a ediţie a Festivalului – Concurs „Gelu Stan”, dedicat tinerilor iubitori de folclor, are loc pe 16 martie, la Teatrul Naţional din Timişoara.

Cristian Pomohaci, care este şi cântăreţ de muzică populară, a fost destituit din preoţie, cercetat fiind după ce ar fi încercat să corupă sexual un adolescent de 17 ani. Totul a fost surprins într-o înregistrare audio de 22 de minute, în care preotul încerca să îl convingă pe adolescent să întreţină relaţii sexuale cu el şi să mai aducă şi alţi tineri.

Preotul Pomohaci a mai fost acuzat, în 2013, de practici neacceptate de Biserica Ortodoxă precum exorcizarea, primind canon să meargă o perioadă la Mânăstirea Afteia pentru a se căi pentru faptele sale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cristian pomohaci,
retras,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.