Foşti şefi şi angajaţi ai BCR de la sucursalele Gorj şi Novaci, condamnaţi la închisoare cu executare

Postat la 07 mai 2013 30 afişări

Foşti şefi şi angajaţi ai BCR de la sucursalele Gorj şi Novaci au fost condamnaţi la închisoare cu executare într-un dosar instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie, sentinţa nefiind însă definitivă.

Foşti şefi şi angajaţi ai BCR de la sucursalele Gorj şi Novaci, condamnaţi la închisoare cu executare

 Tribunalul Argeş a decis, la sfârşitul lunii aprilie, ca fostul director al BCR Gorj Dumitru Contoloru să fie condamnat pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, spălare de bani şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, pentru prima dintre ele acesta fiind condamnat la cinci ani de închisoare. Toate pedepsele decise au fost contopite într-una singură, cea de cinci ani, care a fost majorată cu un an, inculpatul având astfel de executat şase ani de închisoare.

Magistraţii au mai decis ca pe perioada executării sentinţei, precum şi trei ani după aceea să-i fie interzise o serie de drepturi civile.

În aceeaşi sentinţă, magistraţii au decis ca procesul să înceteze pentru acuzaţia de fals adusă altor patru inculpaţi din dosar întrucât s-a împlinit termenul de prescripţie a răspunderii penale. Cei patru, Sorin Popescu, Marilena Giurcă, Ion Chiriac şi Ion Marin, au fost condamnaţi, în schimb, pentru alte acuzaţii ce le-au fost aduse de către procurorii DNA.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fosti-sefi-si-angajati-ai-bcr-de-la-sucursalele-gorj-si-novaci-condamnati-la-inchisoare-cu-executare-10856237
10856237
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.