Foşti ambasadori polonezi îi cer lui Donald Trump să ceară Guvernului să respecte statul de drept

Postat la 27 august 2019 25 afişări

Foşti ambasadori polonezi îi transmit preşedintelui american Donald Trump că democraţia din Polonia este în pericol şi îl îndeamnă să preseze guvernul populist în timpul unei vizite pe care acesta o va efectua în Polonia pentru a respecta drepturile omului şi Constituţia, potrivit Associated Press.

Foşti ambasadori polonezi îi cer lui Donald Trump să ceară Guvernului să respecte statul de drept

"Domnule preşedinte, veniţi într-o ţară în care statul de drept nu mai este respectat”, se arată într-o scrisoare deschisă postată pe site-ul Conferinţei Ambasadorilor Republicii Poloneze.

Donald Trump urmează să participe sâmbătă la ceremoniile de la Varşovia, care marchează 80 de ani de la începerea celui de-al Doilea Război Mondial, prin invazia Poloniei de către Germania nazistă la 1 septembrie 1939. Peste 40 de lideri mondiali vor participa la eveniment.

Va fi a doua vizită a lui Trump în Polonia, unde guvernul naţionalist de dreapta care îi împărtăşeşte opiniile anti-imigranţi l-a salutat cu entuziasm în 2017. Atunci, Trump a ţinut un discurs prin care a laudat Polonia pentru apărarea al civilizaţiei occidentale, fără a menţiona democraţia sau preocupările exprimate de mai multe ori de către Uniunea Europeană cu privire la situaţia democraţiei poloneze.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.