Fost trader de pe Wall Street, condamnat la 26 luni de detentie, dupa care va fi deportat in Siberia

Postat la 25 mai 2011 13 afişări

Un fost trader de pe Wall Street a fost condamnat la 26 de luni de detentie si va fi deportat in Siberia, regiunea natala, dupa ce fost gasit vinovat ca a participat la o conspiratie cu un fost manager de investitii al UBS pentru a obtine foloase necuvenite prin insider trading.

Fostul trader Alexei Koval, in varsta de 37 de ani, a pledat "vinovat" in ianuarie la acuzatiile ca, impreuna cu prietenul sau Igor Poteroba, a comis frauda conform legislatiei valorilor mobiliare cu actiunile a sase companii de sanatate din portofoliul UBS, intre anii 2005 si 2009. Poteroba a pledat de asemenea vinovat in luna decembrie si a fost condamnat in martie la 22 de luni de inchisoare. Procurorii au demonstrat in fata instantei ca Poteroba si Koval au folosit mesaje email codate, referindu-se la actiuni si titluri drept "frequent flyer miles" (mile de calatorie acordate de companiile de transport aerian ca bonus pasagerilor care calatoresc des) si la bani drept "potatoes" (cartofi). Koval a recunoscut de asemenea ca a platit diverse sume de bani pentru a obtine informatii confidentiale, utilizandu-le apoi pentru a face tranzactii profitabile cu actiuni.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fost-trader-de-pe-wall-street-condamnat-la-26-luni-de-detentie-dupa-care-va-fi-deportat-in-siberia-8283966
8283966
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.