Fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor: Centura Târgu Jiu, o nouă ruşine naţională

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 02 mai 2023 97 afişări

Fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor: Centura Târgu Jiu, o nouă ruşine naţională

Fostul secretar de stat în Ministerul Transporturilor Horaţiu Cosma (USR) afirmă că Centura Târgu Jiu, începută de aproape 10 ani, trebuia să fie gata în august 2022, dar e abia la 51%, dar progresul în teren e aproape inexistent.„Este o nouă ruşine naţională”, apreciază el.

„Centura Târgu Jiu, o nouă ruşine naţională. Începută de aproape 10 ani, cu o reziliere la activ, trebuia să fie gata în august 2022, dar e abia la 51%, iar progresul în teren e aproape inexistent. Reţeta tragică patentată de guvernele PSD-PNL din nou şi din nou pe drumurile patriei în ultimii 30 de ani nu a ocolit nici municipiul gorjean: lucrările la cei 20km ai centurii Tg. Jiu au fost contractate în 2014 pentru 150 de milioane de lei şi ar fi trebuit să dureze 2 ani, 4 ani mai târziu, contractul blocat a fost reziliat la 40% stadiu în teren, al doilea contract pentru finalizarea lucrărilor a pornit în februarie 2021 pentru 207 milioane lei, cu termen de finalizare august 2022, de 9 luni trebuia să circulăm pe această centură, dar nici pomeneală, şantierul a ajuns abia la jumătate şi e departe de finalizare”, scrie pe Facebook Horaţiu Cosma.

El afirmă că imaginile aeriene surprinse de un pasionat arată „dimensiunea dezastrului năşit de PSD-PNL la Ministerul Transporturilor”.

„Pe multe sectoare ale centurii lucrările sunt în stadiu incipient, poduri abia începute, rampe ale pasajelor la stadiul de bălării, un constructor italian cvasi-absent şi nişte decidenţi politici complet dezinteresaţi de bunul mers al marilor proiecte de infrastructură. În ritmul actual, anul 2023 pare complet ratat pentru deschiderea circulaţiei pe acest drum dorit de atâta timp de gorjeni. Şoferii mai au de aşteptat. Grindeanu şi tovarăşii de coaliţie scot panglicile doar înainte de alegeri”, încheie fostul secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cosma,
centură,
tg. jiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.