Fost consilier al preşedintelui american Donald Trump, pus sub acuzare pentru mărturie mincinoasă

Postat la 01 decembrie 2017 42 afişări

Procurorul special Robert Mueller l-a pus, vineri, sub acuzare pe Michael Flynn, fost consilier al preşedintelui american Donald Trump pe probleme de securitate naţională, pentru că ar fi minţit ”inenţionat” în legătură cu conversaţiile cu ambasadorul Rusiei din SUA, relatează CNN.

Fost consilier al preşedintelui american Donald Trump, pus sub acuzare pentru mărturie mincinoasă

Mueller, care conduce ancheta cu privire la ingerinţele Rusiei în alegerile prezienţiale americane din 2016, susţine că fostul consilier prezidenţial ar fi depus ”în mod intenţionat” mărturii mincinoase. Michael Flynn i-ar fi minţit pe ofiţerii FBI în legătură cu întâlnirile pe care le-a avut cu amasadorul Rusiei la Washington. Acesta urmează să fie audiat pe parcursul zilei de vineri.

Niciun oficial al Casei Albe nu a dorit să facă vreun comentariu.

Flynn este unul dintre personajele cheie în ancheta condusă de procurorul special Robert Mueller, care încearcă să determine dacă au existat legături între echipa de campania a lui Donald Trump şi Kremlin. În plus, fostul consilier prezidenţial este anchetat pentru că ar fi avut negocieri cu oficiali turci privind o posibilă predare a clericului Fethullah Gulen în schimbul sumei de 15 milioane de dolari.

La doar câteva săptămâni după ce a fost numit în funcţia de consilier al preşedintelui SUA pe probleme de Securitate Naţională, Flynn a fost nevoit să demisioneze, fiind acuzat că a minţit în legătură cu discuţiile sale cu ambasadorul Rusiei la Washington. El a ajuns în vizorul anchetatorilor după ce s-a aflat că ar fi prestat acitivăţi de lobby în favoarea unui om de afaceri turc, servicii de pe urma cărora ar fi avut de câştigat Guvernul de la Ankara.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.