Forţa Dreptei şi celelalte formaţiuni de centru-dreapta nu pot să accepte ca Bucureştiul să devină „din nou captiv caracatiţei pesediste”, spune fostul premier Ludovic Orban. El explică în ce s-ar putea concretiza sprijinul oferit alături de USR şi PMP actualului primar general al Capitalei.

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 03 martie 2023 83 afişări

Forţa Dreptei şi celelalte formaţiuni de centru-dreapta nu pot să accepte ca Bucureştiul să devină „din nou captiv caracatiţei pesediste”, spune fostul premier Ludovic Orban. El explică în ce s-ar putea concretiza sprijinul oferit alături de USR şi PMP actualului primar general al Capitalei.

„Forţa Dreptei şi celelalte formaţiuni de centru-dreapta nu pot să accepte ca Bucureştiul să devină din nou captiv caracatiţei pesediste. Nicuşor Dan, chiar dacă nu este un primar care să comunice foarte bine, nu este un om politic în adevăratul sens al cuvântului, el este un om meticulos, un om foarte serios, un om care caută să rezolve problemele şi mai ales care vine cu soluţii trainice, nu cu rezolvări de faţadă sau cu soluţii care să dea bine în ochii oamenilor (...). Sigur că rezultatele nu se pot vedea imediat. Nicuşor Dan vine după 12 ani în care PSD a condus Primăria Capitalei, două mandate Oprescu şi un mandat Gabriela Firea, în care toate marile probleme ale Bucureştiului, tot gunoiul a fost ţinut sub preş, nu s-a rezolvat nici una dintre marile probleme, dimpotrivă, Bucureştiul a fost dus în pragul falimentului şi în situaţia de acumulare a unor probleme istemice care nu au fost rezolvate în perioade lungi de timp”, spune la RFI Ludovic Orban.

Întrebat în ce se va concretiza colaborarea dintre Forţa Dreptei, USR şi PMP.

„Eu nu pot să vorbesc decât în numele Forţei Drepte. În ceea ce mă priveşte pe mine, este evident că dacă PSD tinde să satelizeze PNL-ul şi să-l aducă într-un bloc electoral, este necesar un răspuns puternic din partea formaţiunilor de centru-dreapta, chiar o alianţă şi chiar o alianţă electorală, dar este prematur să vorbim despre o alianţă. Noi am început un dialog, ne testăm, să zic aşa, disponibilitatea de cooperare, încercăm să găsim puncte comune, proiecte comune, acţiuni comune şi în timp, dacă ne vom înţelege, se va putea ajunge şi la o formă de coagulare politico-electorală (...). Cu siguranţă, dacă se realizează o alianţă politică sau alianţă electorală, asta înseamnă candidaţi comuni, cel puţin la nivelul Bucureştiului, pe baza evaluărilor şi analizelor pe care le am, eu sunt un om realist, îmi dau seama, oricât de mult mi-aş dori ca Forţa Dreptei să fie cea mai puternică formaţiune politică, îmi dau seama că totuşi e necesar un răspuns coagulat, care să poată capacita toată zona de electorat educat, de bun simţ, căruia îi place cartea, munca, care respectă legea şi care-şi doreşte într-adevăr binele Bucureştiului, pentru a putea împiedica această tentativă, pentru că dacă Firea ajunge să fie sprijinită şi de PNL, în mod evident e nevoie de o coagulare, de un răspuns puternic, ca să putem menţine Bucureştiul pe direcţia bună”, încheie Orban.

Liderii PMP şi USR au anunţat că doresc continuarea colaborării cu Nicuşor Dan, sugerând că l-ar putea susţine pentvru a obţine un nou mandat de primar general al Capitalei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
orban,
nicuşor dan,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.