Foodpanda, platforma globala de livrari, intra pe piata locala: “Vrem sa devenim un Google al comenzilor de mancare”. Un roman de 27 de ani conduce divizia din tara

Postat la 20 septembrie 2013 61 afişări

Incubatorul german de afaceri online Rocket Internet intra pe piata romaneasca prin Foodpanda, o platforma de livrari culinare prezenta in 28 de tari de pe cinci continente. Lansata pe piata de 10 zile, compania colaboreaza deja cu 50 de restaurante din Bucuresti, urmand ca pana la sfarsitul anului sa se extinda si-n alte orase, dintre care primele vizate sunt Constanta, Brasov, Timisoara si Iasi. „Suntem in discutii cu cateva branduri mari, care activeaza international”, a explicat CEO-ul si cofondatorul grupului Foodpanda, Ralf Wenzel, pentru Incont.ro.

Foodpanda, platforma globala de livrari, intra pe piata locala: “Vrem sa devenim un Google al comenzilor de mancare”. Un roman de 27 de ani conduce divizia din tara

Nascut la Berlin, de profesie developer, cu experienta in managementul unor companii de plati online din Anglia si Cuba, Ralf Wenzel (34 de ani) s-a gandit sa creeze o platforma care sa ajute clientii sa-si comande mancare la birou ori domiciliu.

O platforma care sa reuneasca ofertele gastronomice ale cat mai multor restaurante dintr-un anumit oras si sa le furnizeze comenzile. Impreuna cu partenerul sau din Germania, programator si el, s-au inscris la competitia Rocket Internet, unde au reusit sa convinga mai multi investitori sa pompeze multi bani in ideea lor de business. Printre cei pe care i-au convins se numara chiar fondatorii incubatorului (Alexander, Marc si Oliver Samwer), un fond de investitii din Rusia si alti antreprenori.

Nu vrea sa vorbeasca despre finantarea primita, deoarece, spune el, face parte din conditiile contractuale. „Am cazut de acord sa nu vorbim niciodata despre acest lucru.”

Cititi mai multe pe www.incont.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/foodpanda-platforma-globala-de-livrari-intra-pe-piata-locala-vrem-sa-devenim-un-google-al-comenzilor-de-mancare-un-roman-de-27-de-ani-conduce-divizia-din-tara-11363598
11363598
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.