Fondurile de pensii private Pilon II au cumpărat în februarie acţiuni One United Properties, Banca Transilvania, Petrom, Hidroelectrica, Electrica

Autor: Liviu Popescu Postat la 02 aprilie 2024 68 afişări

Fondurile de pensii private Pilon II au cumpărat în februarie acţiuni One United Properties, Banca Transilvania, Petrom, Hidroelectrica, Electrica

Aripi, BCR Pensii, AZT Viitorul Tău, Metropolitan Life Pensii Private, Vital şi NN Pensii sunt fondurile de pensii private care în luna februarie au avut activitate la Bursa de Valori Bucureşti, arată datele agregate de ZF. BRD Pensii a rămas pe poziţii cu acelaşi deţineri ca în ianuarie. Astfel, în a doua lună a anului cele şase fonduri menţionate mai sus au avut 11 achiziţii la Bursa de Valori Bucureşti, la companii precum One United Properties, Banca Transilvania, Petrom, Hidroelectrica, Electrica. Vital a realizat o investiţie nouă, respectiv intrarea în acţionariatul One United Properties.

Mai jos, tranzacţiile detaliate pentru luna februarie 2024.

► BCR Pensii

Potrivit datelor publicate de platforma desprepensiiprivate.ro, în februarie BCR Pensii mai vândut din Alro şi din Fondul Proprietatea. Au fost singurele vânzări ale unui fond P2. Pe de altă parte administratorul fondului a cumpărat 50.000 de acţiuni Hidroelectrica ceea ce la un preţ mediu de 125,4 lei pe acţiune a însemnat tranzacţii de 6,3 mil. lei. BCR Pensii a suplimentat şi la One United.

► Aripi

Fondul de pensii Aripi, administrat de Generali, a cumpărat în februarie 213.000 de acţiuni Banca Transilvania (echivalentul unor tranzacţii de 5,4 mil. lei la un preţ mediu pe acţiune de 25 lei) şi alte 24,2 milioane de acţiuni Petrom (14,3 mil. lei).

► AZT Viitorul Tău

Fondul de pensii AZT Viitorul Tău, administrat de Allianz Ţiriac Pensii Private, a cumpărat 767.000 de acţiuni Banca Transilvania (25 mil. lei), alte 254.450 de acţiuni BRD (18,5 mil. lei). Aşadar administratorul a suplimentat pe sectorul bancar.

► Metropolitan Life Pensii Private

Fondul a avut o singură tranzacţie în februarie la Bursa de Valori Bucureşti, respectiv achiziţia a 380.450 de acţiuni Hidroelectrica pentru circa 47,7 mil. lei.

► Vital

Fondul a intrat în acţionariatul One United Properties prin achiziţia a 80 de milioane de acţiuni, echivalentul a circa 80 mil. lei. A fost cea mai mare tranzacţie de cumpărare de acţiuni în februarie la Bursa de Valori.

► NN Pensii

NN Pensii a supliementat la Electrica prin achiziţia a 1,1 milioane de acţiuni pentru circa 12,5 mil. lei.

 ​

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.