Fondul Proprietatea va fi inclus în trei indici regionali ai Bursei din Viena

Postat la 09 septembrie 2011 18 afişări

Acţiunile Fondului Proprietatea vor fi incluse in trei indici regionali, respectiv SETX (Southeast Europe Traded Index), CECExt (CECE Extended Index) si NTX (New Europe Blue Chip Index) începând cu 19 septembrie, în urma deciziei Comisiei pentru Indici a Bursei de Valori din Viena.

"Vizibilitatea internaţională a Fondului Proprietatea va creşte semnificativ în rândul investitorilor instituţionali şi de retail în urma acestei decizii, ceea ce va stimula şi volumele de tranzacţionare pentru acţiunile FP", potrivit Bursei din Viena.

În prezent, 12 instituţii financiare internaţionale (Barclays, Commerzbank, Danske Bank, Erste Bank, Erste Sparinvest KAG, Handelsbanken, Market Access, RBS, RCB, Société Generale, Swedbank, Unicredit) oferă o serie de certificate şi ETF-uri (Exchange Traded Funds) bazate pe indicii SETX, CECExt si NTX ai Bursei din Viena.

După listarea la Bursa de Valori Bucureşti, acţiunile FP au fost incluse şi în indicele ROTX - Romanian Traded Index (diseminat în timp real de Bursa din Viena), iar în prezent reprezintă peste 20% din ponderea indicelui. Indicele ROTX a fost lansat în martie 2005 de Bursa din Viena în cooperare cu Bursa de Valori Bucureşti.

În prezent, Bursa din Viena operează cu un număr de 47 de indici internaţionali.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fondul-proprietatea-va-fi-inclus-in-trei-indici-regionali-ai-bursei-din-viena-8718500
8718500
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.