Florin Cîţu dezvăluie ce va face în prima zi în care este interimar la Ministerul Sănătăţii

Autor: Laura Buciu Postat la 14 aprilie 2021 843 afişări

Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri, că a preluat mandatul de ministru interimar la Sănătate şi primele şedinţe le va avea cu directorii Direcţiilor de Sănătate Publică şi cu managerii spitalelor COVID din ţară.

Florin Cîţu dezvăluie ce va face în prima zi în care este interimar la Ministerul Sănătăţii

După ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care Florin Cîţu a preluat interimarul la Ministerul Sănătăţii, premierul a spus ce va face în prima zi, în acest mandat.

„Am avut deja o întâlnire cu o parte din conducerea Ministerului Sănătăţii, iar mâine (joi – n.r.) o să două conferinţe online, cu toţi directorii de DSP şi cu toţi directorii spitalelor COVID. În continuare rămâne o prioritate pentru noi în această perioadă dificilă să asigurăm cele 1.600 de paturi pentru Terapie Intensivă şi, în acelaşi timp, să gestionăm această perioadă dificilă”, a spus Cîţu.

Premierul a anunţat că şedinţa de Guvern care trebuia să aibă loc miercuri va avea loc joi, pentru că sunt acte normative care nu suportă amânare, unele dintre ele chiar de la Ministerul Sănătăţii.

Premierul a precizat că a preluat mandatul interimar la Sănătate până când cei de la USR PLUS vor numi alt ministru.

„Odată cu propunerea de revocare din funcţie a ministrului Vlad Voiculescu i-am transmis domnului preşedinte şi propunerea de numire a domnului Dan Barna în funcţia de ministru interimar al Sănătăţi. Având în vedere refuzul domnului Dan Barna de a-şi asuma această responsabilitate în acest moment am înaintat preşedintelui României o nouă propunere, în persoana mea, propunere care a fost acceptată de către domnul preşedinte. Astfel, o să preiau interimatul la Ministerul Sănătăţii până când colegii noştri de coaliţie vor numi un ministru care să preia aceste atribuţii”, a mai spus Cîţu.

Premierul Florin Cîţu preia, de miercuri, interimatul la Ministerul Sănătăţii, după ce vicepremierul Dan Barna a refuzat funcţia. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cîţu,
interimar,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.