Florin Birta, primarul din Oradea: Din Oradea până în Budapesta faci 2 ore jumate, până în Viena 5 ore, iar până în Bucureşti, aceeaşi distanţă până la Viena, faci 9-10 ore

Autor: Răzvan Botea Postat la 09 iulie 2022 578 afişări

Florin Birta, primarul din Oradea: Din Oradea până în Budapesta faci 2 ore jumate, până în Viena 5 ore, iar până în Bucureşti, aceeaşi distanţă până la Viena, faci 9-10 ore

Din Oradea până în Budapesta faci 2 ore jumate, până în Viena 5 ore, iar până în Bucureşti, aceeaşi distanţă până la Viena, faci 9-10 ore, a spus Florin Birta, primarul din Oradea, la ZF/First Bank „Cum putem folosi expertiza businessului american în România“.

„Suntem conectaţi la reţeaua europeană de autostrăzi şi asta este un avantaj pentru un investitor. Din Oradea până în Budapesta faci 2 ore jumate, până în Viena 5 ore, iar până în Bucureşti, aceeaşi distanţă până la Viena, faci 9-10 ore. Faptul că ne aflăm la graniţa Nord-Vest şi suntem conectaţi înseamnă un avantaj”, a spus el.

Ziarul Financiar şi First Bank au organizat marţi în Oradea conferinţa regională „Cum putem folosi expertiza businessului american în România”. Conferinţa poate fi urmărită pe Facebook Ziarul Financiar.

Ce a mai spus Florin Birta la ZF/First Bank „Cum putem folosi expertiza businessului american în România“ Oradea:

Din punct de vedere economic Oradea şi judeţul Bihor sunt într-o continuă dezvoltare. Am avut o perioada la începutul anilor 2000 unde investiţiile străine au avut un boom. Bineînţeles, că şi în alte părţi ale ţării, am avut businessuri, fabrici care s-au închis.

Am pus accentul foarte mult pe partea de dezvoltare economică, pe crearea de parcuri industriale, atragerea de investitori

Au fost investiţii private de peste 400 mil. de euro în ultimii ani, plus 12.000 de locuri noi de muncă doar în Oradea. Acum venim să recuperăm aceste decalaje pe care le-am avut faţă de alte judeţe sau reşedinţe de judeţ.

Jumătate din veniturile proprii ale municipiului sunt taxe şi impozite de la companiile care au sediul pe rază municipiului.

Acum 3 sau 4 ani am început şi noi partea de dezvoltare a clădirilor de birouri şi am căutat suprafeţe de teren pe care le are municipiul. A venit această pandemie, care a dat total peste cap lucrul la birou, astfel încât nimeni nu a mai fost interesat să la construiască. Suntem acum din nou în discuţii cu aceşti investitori.

Suntem conectaţi la reţeaua europeană de autostrăzi şi asta este un avantaj pentru un investitor. Din Oradea până în Budapesta faci 2 ore jumate, până în Viena 5 ore, iar până în Bucureşti, aceeaşi distanţă până la Viena, faci 9-10 ore. Faptul că ne aflăm la graniţa Nord-Vest şi suntem conectaţi înseamnă un avantaj

Lucrăm la dezvoltarea unui terminal cargo, unul intermondal finanţat prin fonduri europene, care se va dezvoltă în Oradea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oradea,
bucuresti,
viena,
primar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.