FlorideLux.ro: Afaceri de 325.000 de euro în primele opt luni ale anului

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 15 septembrie 2011 39 afişări

Grupul FlorideLux.ro, care curpinde magazinele online FlorideLux.ro, BrazideCraciun.ro şi coroane.ro. a înregistrat în primele opt luni ale acestui an afaceri de 325.000 de euro, de 2,4 ori mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2010. Pentru întreg anul, vânzările sunt aşteptate să depăşească jumătate de milion de euro.

Pe fondul apropierii sărbătorilor de iarnă, compania estimează pentru următoarele patru luni încasări de peste 200.000 de euro, afacerile anuale ale companiei depăşind astfel nivelul de jumătate de milion de euro, dublu faţă de 2010.

Aproximativ 75% din totalul afacerilor consemnate de grup în această perioadă reprezintă vânzările înregistrate de divizia FlorideLux.ro, restul de 25% din afaceri fiind determinate de comenzile primite de coroane.ro. Peste 70% din vânzările realizate de FlorideLux.ro au reprezentat comercializarea de flori şi cadouri în interes personal, în timp vânzările către clienţii corporate, care au încheiat abonamente pentru îngrijirea plantelor de interior, au însemnat aproape 20% din afacerile diviziei. Restul vânzărilor realizate de divizia FlorideLux.ro în primele opt luni, sunt reprezentate de organizările de evenimente private.

"Organizarea de evenimente, un business nou în cadrul diviziei a adus deja circa o zecime din veniturile FlorideLux.ro", a explicat Marius Dosinescu, Business Development Manager în cadrul grupului FlorideLux.ro. De la începutul anului, compania a organizat peste 30 de evenimente private şi corporate, preţul mediu pentru realizarea unui astfel de eveniment fiind de circa 500 de euro. De asemenea, compania a realizat o serie de campanii de vânzări cu discount-uri de până la 50%, precum şi promoţii cu diverşi parteneri ai companiei.

Totodată, compania a extins serviciul de livrare a comenzilor şi în afara ţării, realizând un parteneriat cu o importantă firmă de curierat internaţională. Printre investiţiile realizate de grup în acest an, care s-au ridicat la peste 60.000 de euro, se numără şi lansarea versiunii în limba engleză a floridelux.ro, cu scopul de a atrage şi clienţii străini care comandă flori în România.

"Estimăm că versiunea în limba engleză va creşte cifra de afaceri cu 30% în în următorul an, întrucât valoarea medie a comenzilor primite din partea clienţiilor străini se ridică la aproximativ 100 de euro", a adăugat Dosinescu. În prezent, valoarea medie a comenzilor înregistrate pe site-ul FlorideLux.ro se ridică la aproximativ 46 de euro, în creştere cu 50% comparativ cu valoarea comenzilor înregistrate la începutul acestui an, în perioada ianuarie-martie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FlorideLux.ro,
BrazideCraciun.ro
/actualitate/floridelux-ro-afaceri-de-325-000-de-euro-in-primele-opt-luni-ale-anului-8754659
8754659
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.