Fitch: Bugetul României anunţat pentru 2019 nu reuşeşte să înlăture incertitudinile fiscale

Postat la 05 februarie 2019 36 afişări

Proiectul de buget al României pentru 2019 vizează reducerea deficitului bugetar, dar se bazează pe ipoteze optimiste şi eşuează în a clarifica incertitudinea cu privire la noua taxă bancară, arată o analiză a agenţiei Fitch Ratings, publicată marţi.

Fitch: Bugetul României anunţat pentru 2019 nu reuşeşte să înlăture incertitudinile fiscale

Bugetul publicat de Ministerul Finanţelor Publice (MFP) la data de 31 ianuarie vizează o reducere a deficitului bugetului general, pe o baza metodologiei europene ESA, la 2,6% din PIB, de la 3% în 2018.

„Aceasta ar reprezenta o înăsprire fiscală moderată şi un pas spre consolidarea finanţelor publice şi reducerea dezechilibrelor economice. Se aşteaptă ca Parlamentul să îl voteze în următoarele zile. Fitch a prognozat un deficit de 3,5% din PIB, atunci când am stabilit ratingul suveran «BBB», cu perspectivă stabilă pentru România în noiembrie. Următoarea actualizare a prognozei va reevalua acest lucru în lumina bugetului final din 2019 care este aprobat de Parlament şi de informaţiile suplimentare despre impozitul bancar, introdus prin ordonanţa de urgenţă în decembrie. Cu toate acestea, Fitch este sceptic că obiectivul de 2,6% va fi atins, având în vedere creşterile optimiste şi ipotezele Guvernului privind veniturile”, a menţionat Fitch, într-un comunicat de presă.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
buget,
fitch,
anunt,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.