Fitch a modificat perspectiva ratingului AAA al Marii Britanii la negativă

Postat la 15 martie 2012 19 afişări

Fitch a modificat perspectiva ratingului triplu-A al Marii Britanii de la stabilă la negativă, avertizând că guvernul de la Londra şi-ar putea pierde nota maximă de credit din cauza capacităţii reduse de a rezista unor eventuale şocuri.

Decizia Fitch este anunţată cu doar câteva zile înainte ca ministrul britanic al Finanţelor, George Osborne, să prezinte un nou proiect de buget, transmite Bloomberg.

Fitch notează, într-un comunicat, că şansa ca Marea Britanie să piardă ratingul AAA în următorii doi ani este de "uşor peste 50%", din cauza revenirii economice lente, gradului ridicat de îndatorare şi riscurilor presupuse de criza datoriilor de stat din zona euro.

"Decizia reflectă capacitatea fiscală foarte limitată de a absorbi noi şocuri economice, în contextul unor niveluri atât de ridicate ale datoriilor şi unei revenirii economice mai slabe decât se preconizează", avertizează Fitch.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Fitch,
ratingului AAA,
Marea Britnie
/actualitate/fitch-a-modificat-perspectiva-ratingului-aaa-al-marii-britanii-la-negativa-9402397
9402397
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.