Fisuri la reactorul de la Kozlodui. Ce poate face un telefon pe firul scurt

Postat la 24 octombrie 2010 19 afişări

Agentia de reglementare in domeniul nuclear de la Sofia a anuntat ca au fost descoperite mai multe fisuri ale invelisului de protectie al reactorului centralei nucleare bulgare de la Kozlodui, dar nu a fost inregistrata nicio scurgere radioactiva.

Ministrul Economiei si Energiei, Traicio Traikov, a anuntat ca pentru a compensa energia nelivrata de la Kozlodui, autoritatile vor scurta lucrarile de intretinere la centralele hidroelectrice, iar exporturile de energie catre Grecia si Macedonia vor fi reduse.

Reactorul va putea fi repus insa in functiune in jur de 6 noiembrie, intrucat piesele de schimb necesare, furnizate de compania ruseasca Rosatom, au fost deja livrate si au ajuns sambata in Bulgaria, evitandu-se astfel o intarziere care ar fi creat pagube de 1,5 milioane de leva (760.000 de euro) zilnic. Initial, compania ruseasca a comunicat ca va avea nevoie de cateva luni pentru livrare, insa premierul bulgar Boiko Borisov l-a sunat pe omologul sau Vladimir Putin, obtinand astfel o grabire a livrarilor.

Reactorul 6 al singurei centrale nucleare bulgare a fost oprit la 18 septembrie pentru o luna, pentru "lucrari de reparatie, modernizare si profilaxie in cazul echipamentului, precum si pentru incarcarea combustibilului".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
nuclear,
Kozlodui,
fisuri,
intretinere,
exporturi
/actualitate/fisuri-la-reactorul-de-la-kozlodui-ce-poate-face-un-telefon-pe-firul-scurt-7544534
7544534
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.